Dans som en härlig aktivitet

| | 0 Comments

Alla behöver vi röra på oss mer eller mindre, helst mer. Vi är många som har ett stillasittande arbete och det är viktigt att vi hittar någon aktivitet där rörelse är en viktig detalj. Dans är något som passar alla oavsett ålder, barn som vuxna kan dansa.

Man bygger upp sitt självförtroende med dans och det är fantastiskt roligt att få röra på sin kropp till medryckande musik. Att man har roligt under tiden man får röra på sig kan göra det hela mycket enklare. Leta upp något där du bor som anordnar motionsdans och börja med din nya aktivitet. Det kanske finns ställen där det både hålls dansklass för både barn och vuxna. Då kan hela familjen åka iväg någon av veckans kvällar för att dansa och få både glädje och motion på samma gång.

Det kanske inte finns allt för många andra tillfällen idag där det bjuds upp till dans. Men det behöver inte vara omöjligt att skapa något eget arrangemang där ni bjuder in till dans. Hyr en lokal och kolla om det finns intresse att regelbundet dansa till musik. Idag så kanske man inte hyr in något dansband utan man kan spela från Spotify eller annan streamingtjänst. Huvudsaken är att det finns någonstans där ni kan få dansa till musik och med varandra.